2000000 гривень привласнила ОЗГ з 7-ми працівників держбанку

Фото Pixabay
На Кіровоградщині правоохоронці викрили злочинну діяльність осіб, які привласнювали кошти клієнтів державного банку. Про це повідомляє відділ розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління поліції Кіровоградської області 
Детективами слідчого управління поліції області, за процесуального керівництва прокуратури області та оперативного супроводження управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області, завершено досудове розслідування кримінального провадження стосовно членів організованої злочинної групи у складі 7 осіб – працівників територіального відділення одного з державних банків, які протягом 2015-2018 років заволоділи грошовими коштами в сумі близько 2 мільйонів гривень.
Організатор групи – керівник відділення державного банку спільно з іншими працівниками відділення вчинили незаконне заволодіння коштами державного банку, шляхом виведення активів через рахунки клієнтів.
Для здійснення злочинної діяльності особи використовували рахунки соціально незахищених верств населення – пенсіонерів, вихованців школи-інтернату, а також рахунки померлих громадян.
Досудове розслідування кримінального провадження завершено. 
28 лютого обвинувальний акт стосовно підозрюваних за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3, 4 ст. 358 (підроблення документів), ч. 2 ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, обладнанням для їх виготовлення) та ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією) Кримінального кодексу України скеровано на розгляд до суду. 

Комментарии